Kallgäst Bröd Gjutjärnsgryta
freddietour
freddietour

Kallgäst Bröd Gjutjärnsgryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 3,5 dl vatten, kallt
  • 1 dl Valnötter
  • 1 dl Solrosfrön
  • 5 g färsk jäst

Beskrivning

    Ugn 225 grader C

    Blanda alla ingredienser arbeta ihop degen tills den är kletig. Jäs degen 12 timmar i rumstemperatur med lock.

    Häll ut degen på mjölat bakbord och packa degen som ett packet så alla sidor är täckta med mjöl.
    Mjöla en bakduk och lägg brödet i den för att jäsa 2 timmar till.

    Låt grytan vara i ugnen under uppvärmning, lägg i brödet och låt grädda 30 minuter. Ta sedan av locket häll i vatten i ugnen och grädda 15 min till.

    Klar vid innertemperatur på 95 grader.

    Svalna på galler

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.