Blanda alla ingredienser arbeta ihop degen tills den är kletig. Jäs degen 12 timmar i rumstemperatur med lock.
Häll ut degen på mjölat bakbord och packa degen som ett packet så alla sidor är täckta med mjöl.
Mjöla en bakduk och lägg brödet i den för att jäsa 2 timmar till.
Låt grytan vara i ugnen under uppvärmning, lägg i brödet och låt grädda 30 minuter. Ta sedan av locket häll i vatten i ugnen och grädda 15 min till.
Särskilt om det serveras nygräddat, charmigt, knubbigt bröd gjort i en gjutjärnspanna. Har du ingen gjutjärnsgryta men gärna vill ha en så finns de ofta på loppisar, hos Röda Korset, Myrorna och liknande för bara några tjugor
När ugnen och grytan blivit varm tar du ut grytan och lägger ner brödet i den. När brödet gräddats färdigt häller du bara ut det ur grytan och täcker med en kökshandduk
När det tillkom en gjutjärnsgryta till köksutrustningen efter jul så var jag såklart tvungen att prova på att baka det omtalade brödet som inte behöver knådas
Bröd i gjutjärnsgryta. Men en trend som jag aldrig har hakat på är den med att baka surdegsbröd. Det man behöver är en gjutjärnsgryta och har du ingen så kan det vara en bra investering för framtiden eftersom man kan göra massa smarrigt i en sådan
Vanliga, avlånga brödformar i all ära - idag bakar vi brödet i gjutjärnsgrytan istället. Eftersom degen skall jäsa över natten får man en fin surdegskänsla på brödet, och då man värmer upp grytan i ugnen innan gräddning blir skorpan runtom helt fantastiskt god
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det här brödet är så gott. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Bröd och Bullar. Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.