Kaiserschmarren á la Sofia & Alfred
bakkärlek
bakkärlek

Kaiserschmarren á la Sofia & Alfred

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 120 g mjöl
  • 30 g socker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 3 msk smör
  • 1,25 krm bakpulver
  • Lite mjölk

Beskrivning

    Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mjöl, äggulor, socker och salt med erforderlig mängd mjölk till en trögflytande deg och låt den vila i 30 minuter. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda försiktigt ner skummet i degblandningen.

    Smält smöret i en panna, häll i degsmeten och häll i bakpulvret. Stek "en pannkaka" så att den blir gyllenbrun på undersidan, vänd, grädda färdig på låg värme. Upprepa tills degen är slut. Riv ”pannkakorna” i små bitar med hjälp av två gafflar och stek igen en kort stund. Strö över socker (eller florsocker) och servera med någon söt eller syrlig fruktmos.
    (I Österrike har man även plommonkompott vid sidan)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.