Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mjöl, äggulor, socker och salt med erforderlig mängd mjölk till en trögflytande deg och låt den vila i 30 minuter. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda försiktigt ner skummet i degblandningen.
Smält smöret i en panna, häll i degsmeten och häll i bakpulvret. Stek "en pannkaka" så att den blir gyllenbrun på undersidan, vänd, grädda färdig på låg värme. Upprepa tills degen är slut. Riv ”pannkakorna” i små bitar med hjälp av två gafflar och stek igen en kort stund. Strö över socker (eller florsocker) och servera med någon söt eller syrlig fruktmos.
(I Österrike har man även plommonkompott vid sidan)
Blanda i morötterna och låt de värmas, innan du ev. Häll i grädden och klicka i philadelphiaosten. 5 dl matlagningsgrädde. 100 g Philadelphiaost vitlök
En av absoluta favoriterna i hemmet är världens godaste (och enklaste) fiskgratäng. Receptet kommer självklart från början från mamma, men jag har gjort lite modifieringar
The post Karl Alfreds gröna smoothie appeared first on Angelas Heaven. Jag dricker den oftast som mellanmål med lite nötter, en mörk chokladbit eller en god smörgås, men det går förstås lika bra på morgonen eller till maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.