Köttfärsomelett i ugnen
sara-141
sara-141

Köttfärsomelett i ugnen

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 6 st ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 3 msk smör
  • 1,5 tsk oregano
  • Fyllning
  • 600 gram köttfärs
  • salt
  • 3 st vitlöksklyfta (or)
  • 1,5 st gul lök (ar)
  • 4,5 msk vatten
  • 2,25 msk tomatpuré
  • timjan
  • svartpeppar
  • Täcke
  • 3 dl ost, riven
  • 1,5 dl grädde
  • 75 ml crème fraiche
  • 15 st cocktailtomater

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
    3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
    4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.