SkumtomtefudgeDet här receptet stötte jag på förra julen men blev aldrig riktigt färdig att prova. Nu när sonen hade en påse skumtomtar så frågade jag om jag inte kunde få ett gäng av honom
Skumtomtefudge. Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader
Här kommer en favorit i repris. Dessa pepparkaksgubbar gjorde jag för några år sen och de var riktigt goda, alldeles för goda för att hamna i glömska så därför lyfter jag fram receptet här igen
17 Dec. 17. 40. Twitter. Facebook. Julig sallad. 1kommentarer. Nu på vintern blir det mycket soppor och grytor, men ibland kan det vara gott med lite variation
Så det var med lite darr på handen som jag gjorde en sats skumtomtefudge. Skumtomtefudge12 st skumtomtar50 g smör1 dl vispgrädde2 dl strösocker100 g vit chokladröd karamellfärg Lägg tomtar, smör, grädde och strösocker i en tjockbottnad kastrull
Veckorna före jul brukar vara ganska hektiska för de flesta av oss. För att orka med all julstädning, shopping, pyntande och glöggande gäller det att ha med sig bra mellanmål
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Blanda ströbröd, vatten och grädde i en skål och låt det svälla i 5 minuter
Sitter ni kanske och funderar på nån julig efterrätt. Ja, då kanske detta kan vara något. Klementiner som lagts i en julkryddad lag och som serveras med lättvispad mandelgrädde
Det senaste året har jag mer och mer dragit mig undan från sötsaker och jag bakar inte alls lika ofta längre – mitt kak- och sockersug har helt enkelt minskat drastiskt i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.