Jordärtskockgratäng
rasmusehrnborn
rasmusehrnborn

Jordärtskockgratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 600 g jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • smör eller olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • lagrad riven ost

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Skala och putsa jordärtskockorna.
    Skär jordärtskockorna i bitar. Stek en liten stund i olja eller smör.

    3. Skala och hacka löken och samt pressa vitlöken. Lägg i en kastrull. Tillsätt grädde, mjölk, salt, peppar till kastrullen och koka upp.

    4. Häll jordärtskockorna i gräddblandningen, låt koka samman någon minut och häll sedan över allt i en ugnsfast form.
    Ställ in i ugnen och grädda gratängen i ca 20-25 minuter.

    5. Ta ut gratängen och strö över riven ost. Grädda ytterligare 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.