Gurkmejalatte är varm havremjölk eller annan mjölk smaksatt med gurkmeja och lite kardemumma, svartpeppar, salt, kanel och lite sött som honung eller agavesirap.
Gott att servera som en vanlig latte eller istället för kaffe eller the till fika och kvällsmys.
Varianter
Något krm ingefära är också gott i.
Några msk kokosmjölk kan man också ha i.
Vidare vispar en del i någon tsk ghee - klarerat smör på slutet.
Islatte
Blir också jättegod att servera kall som islatte. Låt den svalna något och fyll på i ett högt glas typ Duralex fyllt med isbitar eller krossad is. OBS ta ett glas som tål värme-växlingen.
5 dl/
2p
1 dl
vatten
4 dl
havremjölk eller havredryck Ikaffe, mandelmjölk eller baristamjölk eller vanlig mjölk
3 krm
gurkmeja
1/2 krm
salt
1/2 krm
finmald svartpeppar
2 krm
kardemumma
1 krm
kanel
1 tsk
honung eller agavesirap (valfritt)
1/2 krm
vaniljpulver, 1/4 krm mald vanilj från kvarn eller 1 liten droppe vaniljextrakt (valfritt)
Beskrivning
Mät upp vatten och övriga ingredienser förutom mjölken i en kastrull.
Vispa ihop samt värm tills det sjuder.
Tillsätt och rör i mjölken. Värm tills det sjuder samt vispa så det skummar.
Häll upp i glas eller koppar samt servera varm. Garnera gärna genom att pudra över lite kanel.
Det tillsammans med den smörstektashalottenlöken ger en underbarsmak till den här lättlagadesoppan, som passarlikabra som förrätt vid en festmiddag som till vardagsmiddag med någragodasmörgåsar
Tillsätt chokladen till smörkrämen, lite i taget. Pigall. Rör om tills den är väl blandad. Rör om regelbundet med en visp så att inget fastnar på sidorna
Isabella och Emelie längst ner till vänster och far och son till höger. Vi börjadedagen med attsjunga för honom och ge honom presenter sedan på eftermiddagen kom tjocka släkten för attgratta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.