Granola med crunch
annabanana-1
annabanana-1

Granola med crunch

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl Mandel (hel)
  • 1 dl Hasselnötter (hela)
  • 2 dl Valnötter
  • 1 dl Solrosfrön
  • 1/2 dl Pumpafrön
  • 1/2 dl Sesamfrön
  • 1 dl Kokosflingor
  • 2 msk Linfrön (Hela)
  • 2 msk Chiafrön
  • 2 msk Kanel (malen)
  • 2 tsk Kardemumma (malen)
  • 1/2 dl Varmt vatten
  • 3/4 dl Kokosfett
  • 1 msk Sötning
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1 st Äggvita (vispad)
  • 1 tsk Salt

Beskrivning

    1
    Sätt ugnen på 175 grader.

    2
    Hacka nötterna grovt. Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en bunke.

    3
    Blanda ihop hett vatten, kokosfett, vanilj och eventuell sötning så att kokosfettet och sötningen får lösas upp.

    4
    Tillsätt vattenblandningen till de torra ingredienserna och blanda.

    5
    Vända ner den vispade äggvitan så den blandar sig med allt.

    6
    Häll upp blandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen.

    7
    Grädda i cirka 20 minuter. Vända i blandningen några gånger under den här tiden. Större klumpar kan du ta sönder, men lite mindre klumpar får det gärna vara.

    8
    Ta ut när det är helt torrt och låt svalna. Häll upp i burk med lock och förvara i skafferiet.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.