2
Hacka nötterna grovt. Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en bunke.
3
Blanda ihop hett vatten, kokosfett, vanilj och eventuell sötning så att kokosfettet och sötningen får lösas upp.
4
Tillsätt vattenblandningen till de torra ingredienserna och blanda.
5
Vända ner den vispade äggvitan så den blandar sig med allt.
6
Häll upp blandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen.
7
Grädda i cirka 20 minuter. Vända i blandningen några gånger under den här tiden. Större klumpar kan du ta sönder, men lite mindre klumpar får det gärna vara.
8
Ta ut när det är helt torrt och låt svalna. Häll upp i burk med lock och förvara i skafferiet.
Längtar redan frukost imorn och en skål grekisk yoghurt toppat medgranolan. Kör tills allt blivit som en smuldeg med bitar och lägg över i en stor skål
Med tanke på alla recept på granola och müsli jag har här på bloggen är det kanske ingen nyhet att dessa livsmedel är bland det bästa jag vet, och en stor anledning till att jag ser fram emot frukosten varje morgon
Granola bars är både enkla att göra, enkla att ta med och inte minst - enkla att äta. För att orka med all julstädning, shopping, pyntande och glöggande gäller det att ha med sig bra mellanmål
ex med Rysk yoghurt eller Smetana smaksatt med vaniljpulver och ev lite vispgädde för att få upp fetthalten och få en lösare konsistens, ta gärna några tinade hallon, blåbär eller jordgubbar till förutom granolan
Hemmagjord granolamed julsmaker. Har du svårt att hitta granola utan socker och gluten i affärerna. För att få lite härliga smaker så kan du testa att tillsätta några goda kryddor såsom tex kanel och kardemumma men tror även det blir gott med ingefära och kanske till och med pepparkakskryddor, bara att testa
Frukosten sägs vara dagens viktigaste måltid, skäm bort dig själv med hemmagjord granola. Båda är gjorda på havregryn, men oftast brukar musli bara vara blandad havregryn med lite nötter och torkade frukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.