1. Skär köttet i 2×2 cm bitar. Strimla baconet. Dela svampen i mindre bitar. Skala och klyfta löken.
2. Fräs bacon, svamp och lök i en stor gryta tills allt fått färg. Ta upp och lägg åt sidan.
3. Lägg ner köttet och stek runt om tills allt kött fått fin färg, salta och peppra.
4. Pudra över mjölet och rör om. Häll på vatten, vin och fond. Lägg även i timjankvistarna. Vätskan ska precis täcka köttet. Rör om ordentligt. Låt sedan grytan puttra på låg värme i cirka 2 timmar.
5. Blanda i svamp, bacon och lökfräset tillsammans med grädden. Koka upp och smaka av med timjan, salt och peppar.
6. Slå över gräddblandingen på köttet
7. Servera köttgrytan med pressad potatis eller kokt ris och gärna en grönsallad. Toppa med färsk timjan.
I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Wow vilken överraskning. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härlig energi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
Gräddig soppa på blåmusslor med savoykål – Recept 3 personer. Detta är den avslutande rätten i en triologi av musslor, men denna musselsoppa skulle även kunnat ha varit med i temat snabbmat som jag körde innan jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.