Gräddig Nötgryta
Caroline Gustavsson
Caroline Gustavsson

Gräddig Nötgryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 500 g nöt- eller viltkött
  • 100 g bacon
  • 3 gul lök
  • 150 g champinjoner
  • några timjankvistar
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 2 dl grädde
  • 1 dl rödvin
  • smör
  •  
  • Tillbehör
  • Pressad potatis eller ris
  • Grönsallad

Beskrivning

    Gör så här

    1. Skär köttet i 2×2 cm bitar. Strimla baconet. Dela svampen i mindre bitar. Skala och klyfta löken.

    2. Fräs bacon, svamp och lök i en stor gryta tills allt fått färg. Ta upp och lägg åt sidan.

    3. Lägg ner köttet och stek runt om tills allt kött fått fin färg, salta och peppra.

    4. Pudra över mjölet och rör om. Häll på vatten, vin och fond. Lägg även i timjankvistarna. Vätskan ska precis täcka köttet. Rör om ordentligt. Låt sedan grytan puttra på låg värme i cirka 2 timmar.

    5. Blanda i svamp, bacon och lökfräset tillsammans med grädden. Koka upp och smaka av med timjan, salt och peppar.

    6. Slå över gräddblandingen på köttet

    7. Servera köttgrytan med pressad potatis eller kokt ris och gärna en grönsallad. Toppa med färsk timjan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.