Till kaffet blev det en tårta med päronmousse och After Eightkräm som gick hem hos alla. Jag lovade ju er att berätta om min överraskningshelg, men det strular lite med bilderna, så ni får hålla er lite till
Ingredienser Portioner. 12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
En underbart god botten till tex cheesecake, mousse eller parfait. Dessutom görs den i ett nafs. Använd en form m löstagbar botten, jag använder helst en mindre form - då blir botten högre
Jag fortsätter oförtrutet med att experimentera med smaker på mina älskade moussetårtor. ) Här har jag kombinerat en fräscht syrlig citronmousse med en knaperseg kokosmarängbotten
Häll smeten i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Täck med aluminiumfolie och frys i minst 4 timmar. Ta fram tårtan ca 30 min före servering och dekorera med passionsfrukt och physalis
Fluffig och len är den här ljuvliga moussetårtan med cheesecakebotten. Börja med botten till tårtan. Blanda ingredienserna i en matberedare, eller smula kexen och blanda dem med sockret och smöret
Jag är vill helst att mina bakverk ska vara mer än bara söta och har därför valt en fräscht syrlig citronmousse tillsammans med lakritskaramellens sötma och sälta, samt den spröda och söta marängen
Grattis alla Pappor, hoppas ni får en fin dag med mycket godsaker. Jag fick ett mejl från Lina som ville överraska sin pappa med en tårta och undrade om jag hade någon med lakrits att tipsa om
Skär loss kanten med vass kniv och diska den. Lägg tillbaka botten i tårtformen och fodra kanten med ett konditorplastband eller klipp till ett overhedpapper i breda remsor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.