Fluffiga vetefrallor  13- 15 st
anna.l.thid
anna.l.thid

Fluffiga vetefrallor 13- 15 st

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl naturell rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl sirap
  • 1 ägg
  • Vetemjöl special ca 13 dl

Beskrivning

    Smula jästeni en bunke. Värm mjölk, vatten och olja tills det blir fingervarmt max 37 grader. Häll över jästen och rör om tills jästen lösts sig. Tillsätt sedan sirap, ägg och salt. Rör om och tillsätt vetemjölet lite i taget tills du fått en fin deg, knåda degen ca 7- 10 minuter i maskin till du får en smidig deg. Ta inte för mycket mjöl. Låt jäsa övertäckt 30- 40 minuter
    Häll ut degen på bakbordet och dela i lagom stora delar. Forma till runda bröd och doppa ovansidan i lite mjöl. Låt jäsa ca 30 minuter och snitta sedan ytan lätt med en vass kniv eller rakblad.
    Sätt in brödet i ugnen 225 grader i ca 11- 13 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.