knappt så det märks, så har du en fluffig fin pannkaka. Pannkakan är färdig när smeten stelnat helt även på mitten och ytan blivit gyllenbrun och riktigt hög och fluffigLåt pannkakan stå några minuter och vila innan du serverar den i lagom stora bitar
De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Dessa tekakor blev verkligen fluffiga. För att baka 20 st fluffiga tekakor behöver du50 gr jäst5 dl fingervarm mjölk (37 grader)3 msk sirap1 äggula13-14 dl vetemjöl special200 gr rumsvarmt smör1 tsk saltGör så härLös upp jästen i den fingervarma mjölken
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten. Smält smöret, blanda med mjölken och häll i det också
Sätt ugn på 200º. Vispa ihop äggen med ca 3 dl av mjölken. Tillsätt mjölet och rör till slät smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt salt och margarin
Det finns väl lika många sätt att göra pannkakssmet på som det finns folk som gör pannkaka. -) Ofta kör jag den lite latare/snabbare varianten med en plåt i ugnen
En gammal favorit är fluffig frusen polkagrispaj. Blir inte alls så mycket bakande just nu, har tappat sugen lite därför blir det inte så mycket inlägg just nu, sedan så kan jag ju inte baka bara för att ha något att lägga in i bloggen, det skall ju ätas upp också J, funderar ibland på att starta en matblogg istället, fast det är så svårt att fotografera mat tycker jag, så att det ser gott ut menar jag och då funderar jag ju på om jag isåfall skall starta en helt ny blogg, där jag blandar mat och bakning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.