Jag hade lite köttfärssås kvar efter en pastamedköttfärssåsmiddag, och den förvandlades någon dag senare till lunch, fylld i paprikahalvor och med ett örtkryddat täcke av parmesan, fårost och smetana
Skölj och dela paprikan, rensa ur kärnorna och fyll med köttfärs. Servera med salad och guacamole. 2 paprikor / peppers300g köttfärs / mincemeat1 gul lök / yellow onionSmör eller olja till stekning / butter or oil to fry in1 påse taco krydda / 2 tbsp taco seasoning4 msk taco salsa / salsa sauceJalapenos 3-4 dl riven ost / grated cheese Sätt ugnen på 200 grader
Skölj och dela paprikan, rensa ur kärnorna och fyll med köttfärs. Servera med salad och guacamole. 2 paprikor / peppers300g köttfärs / mincemeat1 gul lök / yellow onionSmör eller olja till stekning / butter or oil to fry in1 påse taco krydda / 2 tbsp taco seasoning4 msk taco salsa / salsa sauceJalapenos 3-4 dl riven ost / grated cheese Sätt ugnen på 200 grader
Det blir mycket grönt medLCHF så att investera i en salladscentrifug är riktigt smart. Gott till färsbiffar, köttbiten eller som här med baconchips som knaprigt tillbehör
I kväll blir det barnens favorit till middag - köttbullar fyllda med mozzarella och grillad paprika. Jag använder grädde istället för ägg att binda smeten med och tar pofiber istället för skorpmjöl
Testade även på att göra pommes av rättika för första g, är ju lite speciell smak på den men blev helt ok med lite kryddor och där får ni testa er fram beroende på vad ni gillar men är ni inte petnoga så rekomenderar jag grillkrydda annars iallafall salt och vitpeppar kanske lite chili eller paprika, gärna nåt som tar bort lite smak från rättikan
Rör ihop & klicka ut…. Mumsfilibabba med lite smör, ost, skinka och grönsaker . Kommer säkert komma många LCHF recept på bloggen framöver, måste trimma till oss lite inför vår turkiet semester i höst
Jag utgick från ett recept jag hittade på Mat & Hälsa. Klä en brödform med bakpapper. LCHF BRÖD1 limpa6 ägg250 g keso1 dl hasselnötsmjöl2 dl mandelmjöl0,5 dl pumpafrön0,5 dl solrosfrön0,5 dl sesamfrön2 tsk chiafrön2 tsk hela psylliumfrön1 tsk salt2 msk fiberhusk2 tsk bakpulver1
Fräs detta i en stor stekpanna utan att det tar färg, i rikligt med smör. Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost, bestäm själv hur mycket
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.