Dumlekakor
fiaberg
fiaberg

Dumlekakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl (180 g) vetemjöl
  • 24 st dumlekolor
  • 24 st Noblesse

Beskrivning

    Ställ upp runda aluminiumformar på en plåt.

    Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt.

    Rör sedan till en jämn smet. Det går bra att använda elvisp.

    Tillsätt bakpulver och salt. Blanda till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)

    Tillsätt bakpulver och salt.
    Blanda.

    Tillsätt vetemjöl. Blanda till en jämn kakdeg.

    (Tänk på att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då tar man oftast för mycket mjöl. Väg eller häll istället upp

    Dela upp degen i 24 st (om du gör en sats) lika stora delar och forma till kulor. Lägg dem i aluminiumformarna.

    Tryck i en dumlekola i varje kaka.

    Grädda mitt i ugnen i 175°C ca 10-12 min, det ska bubbla lite i dumlekolan.

    Direkt efter att du tagit ut dumlekakorna ur ugnen, lägg på en noblesse (som då smälter).

    Låt svalna tills chokladen stelnat. Klart!

    Förvara dumlekakorna i kylskåp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.