5 –6
st Turkisk peppar-karameller (eller liknande), grovt krossade eller hackade
Fudge
400 g
mörk choklad
25 g
smör
1 burk
sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)
Beskrivning
1. Krossa eller hacka karamellerna lite grovt.
2. Smält chokladen ihop med smöret i en skål över vattenbad. Öppna burken på den kondenserade mjölken.
3. Tillsätt den kondenserade mjölken i chokladsmeten och rör om ordentligt.
4. Rör ner de hackade lakritskaramellerna.
5. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat. (En lite större form kan användas, men då blir bitarna lite plattare).
Saltlakrits. Gjorde saltlakritskola igår kväll, ett testrecept som blev jättebra, hurra. Ska fila på smådetaljer och sedan lägga ut receptet förhoppningsvis ^_^
Vi drar husvagnen till Boden tillsammans med svärmor och svärfar. Elin som är en av föräldrarna på vårt föräldrakooperativ Bulleribock, skrev på fejjan inför tårtfrossan om hur hon misslyckats med tårtan
Maraboufudge medsaltlakrits. Vi hade ju ett otroligt vackert vinterlandskap förra veckan och jag kunde helt enkelt inte hålla mig från att tjuvstarta en gnutta med julen
Blandningen med citron och lakrits är helt underbar. Strö saltlakritsen över sylten när kakorna precis har kommit ur ugnen (då är lemon curden kladdig och strösslet fastnar bätte)
Här kommer att tips på en chokladfudge medsaltlakrits. Först blev vi bjudna på glögg och pepparkakor sedan fick vi knåpa ihop varsin krans med hjälp av en florist
Detta recept kommer från Fridas bakblogg och det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva hur mycket gott man kan rymma i så enkla och små kakor
Den lilla asken jag köpte kostade 29 nok, det fanns också en större för 79 nok, båda storlekerna fanns i både SALT och SÖT lakrits, men jag är ett saltlakritsfan
Köpte lite ekologisk lakritspulver för ett tag sedan ( Finns hos NK i Göteborg, på nedervåningen) som jag bara var tvungen att test att smaksätta glass med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.