Chokaldfudge med saltlakrits
jigglybear
jigglybear

Chokaldfudge med saltlakrits

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fyllning
  • 5 –6 st Turkisk peppar-karameller (eller liknande), grovt krossade eller hackade
  • Fudge
  • 400 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)

Beskrivning

    1. Krossa eller hacka karamellerna lite grovt.

    2. Smält chokladen ihop med smöret i en skål över vattenbad. Öppna burken på den kondenserade mjölken.

    3. Tillsätt den kondenserade mjölken i chokladsmeten och rör om ordentligt.

    4. Rör ner de hackade lakritskaramellerna.

    5. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat. (En lite större form kan användas, men då blir bitarna lite plattare).

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.