Burgare med  klyftpotatis
Matilda
Matilda

Burgare med klyftpotatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatisar
  • 1/2 dl olja
  • smulade örtkryddor
  • 300 g formbar färs
  • 1 msk schalottenlöksfond
  • 2 st tomater
  • 1/2 st sallad
  • 1/4 st gurka
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl bostongurka
  • 6 st hamburgerbröd

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Sätt din ugn på 225 grader och gör i ordning dina potatisar i lagom stora klyftor.

    2. Häll på olja i en ugnsfast plåt där potatisarna får plats i ett lager. Se till att alla potatisar är täckta av olja, häll sedan på salt, några nypor örtkryddor och peppar över alltihop.

    3. Blanda formbar färs och schalottenlöksfond och forma 6 biffar.

    4. Skär tomaterna i skivor. Skär salladen i bitar.

    5. Blanda crème fraiche, majonnäs och bostongurka och smaka av med salt och peppar.

    6. Stek burgarna i en stekpanna i resten av oljan.

    Tillbehör: servera burgarna i brödet med alla tillbehör.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.