Broccolirisotto med citron
Maria
Maria

Broccolirisotto med citron

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl arborioris
  • 1 dl torrt, vitt vin
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Beskrivning

    1. Skär bort stjälken från broccolin och skiva tunt. Riv resten av broccolin fint på ett rivjärn.

    2. Koka upp en kastrull med vattnet och grönsaksbuljongtärningen.

    3. Fräs vitlöken i 2 msk av oljan (för 2 port). Tillsätt riset och låt fräsa ytterligare några minuter. Häll på vinet och låt allt vin koka in. Tillsätt buljongen lite i taget. Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills riset är mjukt men har lite tuggmotstånd, 20–25 minuter.

    4. Rör ner den rivna broccolin och låt sjuda ytterligare några minuter. Ta från värmen och rör ner parmesan och citronskal. Krydda med med salt och peppar.

    5. Stek broccolistjälkarna i resten av oljan på hög värme några minuter. Smaka av med salt och peppar. Toppa riset med stjälkarna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.