Biskvier I Långpanna från Gokväll
anna.l.thid
anna.l.thid

Biskvier I Långpanna från Gokväll

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 30 × 40 st.
  • 400 gram mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Valfritt rivet skal av apelsin eller citron
  • Smörkräm
  • 400 gram smör mjukt
  • 3 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • Toppning
  • 300 gram mörk choklad

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader. Starta med att göra botten. Blanda samtliga ingredienser. Mandelmassan river man. Brad ut ibakpapperklädd långpanna ca. 30× 40 tänk att ju större form, desto lägre biskvier. Grädda mitt i ugnen 20 minuter eller tills den fått färg. Ta ut och låt svalna. Vänd upp botten på ett nytt bakpapper och dra bort det som sitter fast under. Det gör att undersidan på biskkviernainte fastnar på kakfatet. Vispa ihop samtliga ingredienser fluffigttill smörkräm,bred den ovanpå botten,ställ kallt.
    Smält chokladen i micro eller vattenbad, bred den ovanpå kakan. Låt stelnaoch skär i rutor

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.