1200 g
mörk chokladSätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) 27 med bakplåtspapper.
1 Riv
mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet och bred ut den på plåten.
1 Grädda
botten i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
1 Gör
smörkrämen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron, låt svalna.
1 Vispa
smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa ner chokladen.
1 Bred
smörkrämen jämnt över den avsvalnade botten och ställ i kylskåpet.
1 Hacka
Daimen. Smält chokladen och bred den över smörkrämen. Toppa med Daim. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.
BOTTENRiv mandelmassan och blanda med äggvitornatill en slät smet. Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)SMÖRKRÄMRör ihop smör och florsocker
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.