Småkakor

Småkakor

Katalaner

Katalaner

Ugn. 175°. 1. Arbeta samman mjöl, socker, matfett och ägg-gula till en smidig deg. Svep in degen i plastfolie och lägg den kallt ca 1 timme
Kolakakor

Kolakakor

Ingredienser Portioner. 30 stycken 100 g smör 1 dl socker 1 msk vaniljsocker 1 msk sirap 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Lägg till i inköpslistan
Biskvier i långpanna

Biskvier i långpanna

500 g mandelmassa 2 st äggvitor 1 dl strösocker. 1250 g smör 100 g mörk choklad 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 2 st äggulor
Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

Mandelbotten100 g sötmandel 1,5 dl strösocker 1-2 äggvitor. 1Smörkräm2 dl marsankräm, från pulver 150 g smör 1 msk vaniljsocker 2 msk florsocker 1 msk kakao
Mandelbiskvier

Mandelbiskvier

100 g mandelmassa 50 g strösocker 25 g äggvita
Polynéer

Polynéer

Arbeta ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt grädde och vatten, och arbeta ihop till en deg
Bananbakelser

Bananbakelser

Bananbakelser som på kondis. Fyllda med vaniljkräm, banan, och vispad grädde. Garneras med glasyr och smält choklad
Mandeltårta (glutenfri)

Mandeltårta (glutenfri)

Här får ni ett mycket gott recept. Mandeltårta, mums. Den passar mycket bra till påsken då den är gul och fin
Glutenfria nöttoppar

Glutenfria nöttoppar

200 g hasselnötter. 12 dl strösocker. 11,5 tsk bakpulver
Mandelkakor med amaretto

Mandelkakor med amaretto

Ingredienser Portioner. 40 kakor 1 bittermandel 200 g sötmandel 1 1/3 dl socker 1 1/3 msk Amaretto 2 äggvitor florsocker att rulla i Lägg till i inköpslistan
Mazariner

Mazariner

100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 1½ dl strösocker. 11 ägg. 13 dl vetemjöl. 1150 g mandel. 13 bittermandlar
Mazariner

Mazariner

200 g smör. 17 dl vetemjöl. 11 dl socker. 11 ägg. 11 tsk vaniljsocker. 1400 g mandelmassa. 15 ägg. 1200 g florsocker
Birgittas wienerstänger

Birgittas wienerstänger

125 g smör. 175 g strösocker. 11 ägg. 1220 g vetemjöl. 12 g bakpulver (0,5 tsk). 1sylt. 11 dl florsocker