Biskvier
lisa-163
lisa-163

Biskvier

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g riven mandelmassa
  • 100 g strösocker
  • 50 g äggvita ( 1-2 ägg )
  •  
  • Fyllning
  • 50 g mörk choklad
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • 200 g mörk choklad att doppa dem i.

Beskrivning

    Här kommer receptet och det ska bli ca 20 normalstora biskvier.

    Blanda den rivna mandelmassan med strösockret och arbeta in äggvitan lite i taget. Ta inte all äggvita om det inte behövs, den ska bli så pass att den går att spritsa.

    Spritsa ut smeten på bakplåtsklädd plåt till rundlar ca 3 cm i diameter.

    Grädda i 200 graders ungsvärme i 10-12 minuter eller tills de fått en en fin färg. Låt svalna. Lossa dem från pappret med en vass kniv eller ställ in dem i frysen i 30 minuter och lossa dem därefter från pappret.


    Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Låt svalna.

    Vispa smör, florsocker, vaniljsockret och äggulan vitt och fluffigt i ca 10 minuter. Vispa därefter försiktigt ner den smälta avsvalnade chokladen i smörkrämen.

    Bred eller spritsa smörkrämen toppigt på den släta sidan av bottnarna. Låt stelna i kylen i ca 30 minuter.

    Smält chokladen till doppningen. Doppa toppen av en biskvin i chokladen och håll den upp och ner så att överflödig choklad rinner av. Sätt dem på ett bakplåtspapper för att stelna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.