kakor

kakor

Saffranssnittar med pärlsocker

Saffranssnittar med pärlsocker

0,5 g saffran 1 tsk vatten 100 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl pärlsocker
Kolakakor

Kolakakor

Ingredienser Portioner. 30 stycken 100 g smör 1 dl socker 1 msk vaniljsocker 1 msk sirap 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Lägg till i inköpslistan
Mandelkubbar

Mandelkubbar

Ta fram smör så att det blir rumsvarmt eller mikra det försiktigt utan att smälta det. Sätt ugnen på 200 grader
Catarinas godaste morotskaka

Catarinas godaste morotskaka

3 morötter (stora) 4 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 0,5 msk vaniljsocker 1 tsk kardemummakärnor, stött 2 tsk malen kanel 1 krm salt 4 ägg 4 dl strösocker 2 dl rapsolja
Kanelbullar - grundrecept

Kanelbullar - grundrecept

150 g smör eller margarin, rumsvarmt (eller 1½ dl flytande). 5 dl mjölk. 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
Bondkakor

Bondkakor

Lägg mjölet i en skål. Gör en fördjupning och lägg i alla övriga ingredienser. Hacka samman och arbeta ihop till en deg
Saffranskaka

Saffranskaka

200 g smör eller  margarin ca 0,25 dl ströbröd till formen 0,5 g (1 frp) saffran 2 st ägg 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1,5 dl mjölk 4 dl vetemjöl