Bearnaisesås.
Matilda
Matilda

Bearnaisesås.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st scharlottenlök
  • 3 st äggulor
  • 200 gram smör

Beskrivning

    1. Det enklaste är att slå en bearnaisesås i ett vattenbad, häll därför vatten i en kastrull och låt det koka upp.

    2. Dela smöret i små kuber. Blanda vinäger, vatten, dragon, svartpeppar och schalottenlök (man kan också ta vitlök eller chili) i en stålbunke.

    3. Rör blandningen i vattenbadet, när det blivit varmt tillsätt äggulorna en i taget och vispa.

    4. När såsen tjocknat och fått en krämig konsistens är det dax för smöret. Lägg i smörkuberna, en i taget samtidigt som du vispar.

    5. Kom ihåg att bearnaisesåsen inte får koka.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.