After Eight-tryffel
jigglybear
jigglybear

After Eight-tryffel

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 10 After Eight-plattor
  • 200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
  • 2 tsk smör
  • Garnering
  • florsocker

Beskrivning

    1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

    2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

    3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna.

    4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna. Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.

    5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Förvara dem i kylen i en burk med lock.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.