Örtmarinerad quornfilé i krämig sås
Matilda
Matilda

Örtmarinerad quornfilé i krämig sås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 gram quornfiléer
  • 250 g broccolibuketter
  • Salt & Peppar
  • Sås
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl iMat
  • 2,5 msk senap
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 dl riven ost

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Värm ugnen till 225°. Skär varje potatis i tunna strimlor utan att du skär helt igenom potatisen. För att underlätta för sig själv kan du lägga potatisen på en träslev när du skär den.

    2. Lägg potatisarna i en ugnsform, krydda med salt och peppar. Strö på ströbröd och klicka slutligen smör över varje potatis.

    3. Baka mitt i ugnen ca 20-25 min, öppna upp luckan och pensla potatisarna med smöret som smält i ugnsformen. Sänk värmen till 200° och baka i ytterligare ca 10-15 min.

    2. Skär quornfilé i skivor och bryn med salt och svartpeppar.

    3. Förväll broccolibuketterna i lätt saltat vatten.

    4. Finhacka löken och stek glansig i en gryta, Låt grädden koka. Tillsätt senap, soja, honung och sambal olek och smaka av med salt och peppar.

    5. Lägg quorn och broccolibuketterna i en gratängform. Häll över såsen och strö över osten.

    6. Gratinera tills osten har smält och fått fin färg, ca 20 minuter.

    Tillbehör: serveras med hasselbackspotatis och sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.