1. Värm ugnen till 225°. Skär varje potatis i tunna strimlor utan att du skär helt igenom potatisen. För att underlätta för sig själv kan du lägga potatisen på en träslev när du skär den.
2. Lägg potatisarna i en ugnsform, krydda med salt och peppar. Strö på ströbröd och klicka slutligen smör över varje potatis.
3. Baka mitt i ugnen ca 20-25 min, öppna upp luckan och pensla potatisarna med smöret som smält i ugnsformen. Sänk värmen till 200° och baka i ytterligare ca 10-15 min.
2. Skär quornfilé i skivor och bryn med salt och svartpeppar.
3. Förväll broccolibuketterna i lätt saltat vatten.
4. Finhacka löken och stek glansig i en gryta, Låt grädden koka. Tillsätt senap, soja, honung och sambal olek och smaka av med salt och peppar.
5. Lägg quorn och broccolibuketterna i en gratängform. Häll över såsen och strö över osten.
6. Gratinera tills osten har smält och fått fin färg, ca 20 minuter.
Tillbehör: serveras med hasselbackspotatis och sallad.
För några dagar sedan gjorde jag en krämig kall sås som jag åt tillkyckling. Denna lillagoding från DalsspiraMejeri är enligtmig mycket godare än vanlig fetaost
Riktigkrämig gratäng är denna. Den är snabblagad och väldigt god. Såsen. Blev en stor hit här hemma. Såsen. Trodde aldrig barnen skulle äta sötpotatis men dom gillade den
Häll såsen över fläskkotletterna och servera med nykokt potatis eller pasta. Snart tillbakatill vardagen och då är det bra att ha några goda vardagsrätter ibakfickan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.