I går "lånade" vi ett recept från en annan matblogg, Tinas skåpmat, och kockade till på vårt vis. Men det verkar som det är ett spritt fenomen som många delar, Charlotta på Matrepubliken har till och med uppfunnit ett namn på detta, vi lider av ändrus-receptius-syndromet
God kväll på er, hoppas ni haft en bra dag. Min dag har gått i "ett" och nu sitter jag lugnt i tv-soffan och kikar på Champions league, så jag ska inte klaga just nu
Inspiration har jag hittat hos Matplatsen, men jag har gjort vissa ändringar. ½ msk krossade rosépepparkorn (spar några hela att strö över vid servering)1 msk smör1/2 köttbuljongtärning2 1/2 dl vispgrädde1 dl creme fraicheca 1 msk tomatpurésalt & pepparsojaGör så här. Låt småputtra ca 5 min och smaka av såsen med tomatpuré, soja, salt & peppar
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 msk tomatpuré
Till det stekte jag vitkål tillsammans med lite av grönkålspeston och babyspenat och serverade tillsammans med en liten sallad på avokado, tomat, lök och olivolja
Som föräldraledig är jag mer medveten om när solen går ner än tidigare. När jag jobbar kan jag ju mest konstatera att det är mörkt när jag sticker ut näsan utanför kontoret klockan fem, men nu märker jag att det blir mörkt tidigare och tidigare för varje dag som går