Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vad gör man egentligen med zucchini. Denna gröna soppa lyxades till med parmesan och jag strödde över knaperstekt bacon, men det kan man ju göra som man vill
Mixa soppan och tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar. ZUCCHINISOPPA lchfca 4 - 5 portioner2 mindre zucchini, ca 500 - 600 g1 purjolök1 liten solovitlök1 dl grovhackad persilja2 msk olivolja8 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar2,5 dl grädde2 msk kalvfond1 tsk saltsvartpeppar1 paket bacon1. Fräs dem tillsammans med persilja i olja i en stor gryta, ca 5 minuter
Häll på glöggen och täck med plastfolie. Servera med fikon och mandlar. Skär osten i skivor. Lägg ost, russin, stjärnanis och lagerblad i en liten form
Späd soppan med önskad mängd vatten och koka upp. Servera Laxen vid sidan om och var och en får lägga på själv, alternativt dekorera soppen i kastrullen med laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.