Börja med att finhacka schalottenlöken, tag en liten kastrull. Bearnaise sås är faktiskt nyttigt. Lägg ner schalottenlöken, torkad dragon samt vinäger och låt koka samman på medelvärme tills halva vätskan är kvar
Ni får ha överseende med bilden, lite darrig på handen efter allt vispande. Jag har utlovat receptet på ”min” bearnaise sås så länge så det börjar bli pinsamt
Vispa gulorna pösigt med elvisp. Smaka av med resterande ingredienser. TipsOm du vill ha en magrare sås kan du smaksätta lätt crème fraiche med dragon, salt och peppar
Smaka av med salt och peppar. Sätt en kastrull på spisen på mellanvärme. Lägg i alla ingredienser utom ägg och smör och koka tills det knappt finns vätska kvar i kastrullen
Bearnaise gratäng med champinjonstuvning och ytterfilé. Gnid in köttet med salt och peppar. Idag hade jag fläskytterfilè i frysen, några burkar champinjoner och bearnaisesås i skåpet där jag har torra varor
Pensla köttet med lite smör-&rapsolja. Grilla över glöd ca 3 min på varje sida. Flytta köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt, 5-8 min
Igår gillade vi entrecote som serverades med en hemmagjord bearnaise. Jag använde mig av dragon inlagd i vinäger, men man kan även använde torkad eller färsk dragon, smaka då av med mer vinäger
Hyvla zucchinin med en mandolin eller osthyvel. Riv citronzest och blanda den hyvlade zucchinin, rivet citronskal, citronsaft riven parmesan, salt, svart peppar och toppa med olivolja
Vänd ner detta med creme fraiche. Smaka upp med salt och peppar. 1. Hacka dragon och esdragon. 2. 3. 4. Häll ned löjromen i en separat skål och mata sedan ned din creme fraiche-röra
Grillad zucchinisalladmed tsatsiki är ett perfekt grilltillbehör till lamm. Jag gjorde detta till mina grillspett med lamm och halloumi och det blev en riktig hit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.