Nu har jag testat att baka medfiberhusk. Det har visat sig att de gelébildande fibrerna i psyllium till stor del har samma egenskaper som gluten i samband med bakning
Efter att ha botaniserat någon timme bland de sprängfyllda hyllorna fick jag med mig ljus miso, röd currypasta, sobanudlar, mörk sesamolja, tofu och svart bönsås
Jag serverade pannkakorna med skivad banan och lite blåbärssylt sötad med kokossocker. 3 äggvitor eller 2 hela ägg2 dl mjölk1 msk fiberhusk Lite saltGör så här. Låt svälla ca 5 minuter innan du steker pannkakorna i en stekpanna med smör
Pannkakor med mandelmjöl och fiberhusk. Grädda pannkakor i stekpanna med smör. Tillsätt mandelmjöl, salt, bakpulver och fiberhusk, vispa samman och låt stå att svälla en stund
Samma sak kommer jag även göra medfiberhusk, vilken har vissa gemensamma egenskaper. Pofiber är finmalet, har en neutral smak och är ett utmärkt substitut till mjöl och används med fördel i kombination med olika slags nötmjöl
I vissa recept så märker jag definitivt av det oftast i bakverk men i pannkakor och bröd brukar smaken helt försvinna, tror det har att göra med vilka produkter man har tillsammans med det
Efter en myshelg i Väsby är jag nu åter tillbaka i vardagsrutinerna och jag började dagen med att försöka bränna av några kalorier från helgens goda mat och dryck
Dela äggen och rör ner äggvitorna med den rivna mandelmassan. Garnera gärna med limeskivor. 1 form med löstagbar kant ca 24 cm i diametereller 12 stora muffinsformarIngredisenser. ev 1-2 lime att garnera medSätt ugnen på 175 grader. 1 form med löstagbar kant. ev 1-2 lime att garnera med
Blanda samman allt med ägg, salt, svartpeppar, bakpulver och fiberhusk. Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori
De känns liksom inte tunga i magen alls om man jämför med de vanliga. Jag serverade mina nyttiga proteinpannkakor med fluffigt kvarg blandat med lite vaniljpulver och skivade bananer till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.