Som med nästan alla andra LCHF-recept fattar jag inte att det ska vara så mycket sötning i det söta. Eftersom kolhydratätarna ska äta morotskaka föll jag nästan i fröjd när jag slog upp min nyaste bakbok och hittade zucchinikaka
Fritatta, zucchinikaka och nu zucchinibröd. Efter ett par dagar med festival, restauranger, möten och 80 mil i bilen kändes det fint att komma hem till sin egen säng
Det här var första gången jag stötte på ett recept med sötpotatis. Vi åt kakan till kvällsfikan, men jag tror det funkar fint med lite smör, en ostskiva och en klick marmelad också
Chokladkokoskaka med zucchini. Gräddar man den istället i en större form, typ liten långpanna som man lagt ett bakplåtspapper i så kan man sen när kakan har svalnat röra ihop lite mjölk- & sojafritt (fast) margarin, florsocker, kakao och lite havre-/risdryck eller kokosmjölk till en glasyr som breds över kakan och sen dekoreras med riven kokos eller strössel (OBS
Blanda därefter samtliga ingredienser för chokladenkrämen förutom nutellan med en sked, när kakan är klar så låt den svalna och bred sedan över chokladkrämen
Det finns morotskaka, zucchinikaka, rödbetskaka. Palsternacka är en av mina absoluta favoriter bland rotfrukter, tillsammans med rödbeta och sötpotatis
En zucchinikaka ska det åtminstone bli, och jordnötstryffel. Det är kokosmjölet på bilden som är det med lägsta kolhydratmängden, den enda som gäller om man äter LCHF
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.