Blodigt röd paj till halloween. I fredags åt vi rödbetspajmedgetost. Snabbt och enkelt gjorde jag sedan klart pajen och serverade den med en enkel sallad
Blodigt röd paj till halloween. I fredags åt vi rödbetspajmedgetost. Snabbt och enkelt gjorde jag sedan klart pajen och serverade den med en enkel sallad
Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och sedan knåda ihop en deg med händerna. Då blir man dessutom lycklig när man får så god lunch när tiden inte räcker till att laga något
Härom dagen kom Ola hem med ett kilo rödbetor, utan någon plan för vad de skulle användas till. Jo förresten, han tänkte ha dem till Krögarpytten han också köpte, utan att reflektera över att det kunde varit enklare att köpa färdiginlaggda rödbetor
Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
Tillsätt halverade fikon till såsen, låt sjuda tills de är mjuka. Kombinationen av varm getostmed fikon och en sås på socker, rödvin och balsamvinäger är riktigt bra
Blanda mjöl och smöret i bitar till en smulig massa, gärna i en matberedare. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken mjuk i en stekpanna med olja
Rulla in osten i parmaskinkan, spara lite ost till garnering. Blanda oljan med vinäger och honung. Ta bort mögelkanterna från getosten och dela den i mindre bitar
Över till den här godbiten. Det går fort så ha full koll medan de rostas. 100 g getost, exempelvis chèvre. Lägg in osten hel i ugnen i ca 10 minuter eller tills den fått färg och börjar flyta ut. Trailern till The leftovers säsong 1 hittar ni här. 100 g getost, exempelvis chèvre
Toppa med riven cheddarost och häll till sist över äggstanningen. -) Jag hade bestämt mig för att laga en chevrepaj men vill göra en ny variant och när jag var i affären och handlade, slog det mig att jag hade rödbetor kvar sedan jag gjorde min rustika kyckling med rotfrukter så vad passade bättre än alla laga en rödbetspaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.