Idag visar termometern endast -15 grader, men det blir en innedag ändå tror jag, har nämligen planerat att städa huset. Kinesisk fläskgryta ca 6 port. 1-2 msk kinesisk soja. 1-2 msk kinesisk soja
Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
1-2 färsk chili (skivas). Ta en stor stekpanna eller wok och värm med olja. Lägg i kycklingen och fräs 1 minut lägg i svampen, vitlöken, ingefäran och chilin fräs ytterligare ett par minuter salta, sockra och peppra
Fräs kycklingen i omgångar, i en stekpanna med smör- & rapsolja, så att de blir brynta runt om. Blanda ananasjuice från burken med ananasringarna med kycklingbuljong (3 dl tillsammans), majsstärkelse, vinäger, sherry, tomat-puré och socker och rör om. 5 msk kinesisk soja. 2 msk smör- & rapsolja
raps- eller majsolja till fritering. 2 msk kinesisk soja. 400 g bogfläsk, magert, finstrimlat 2 st paprikor, i bitar 1 burk bambuskott à 400 g 1 burk ananas, skivad, 250 g 1 st rödlök, stor, i klyftor vetemjöl raps- eller majsolja till fritering Marinad. 2 msk kinesisk soja 2 msk olja 2 msk vinäger salt och svartpeppar
En mustig, god lite het wok-gryta som passar bra så här på hösten. Kinesisk lövbiffwok 4-6 port. 2-3 morötter. 4 msk kinesisk soja. 1 röd chili-finhackad. 4-6 port. 2-3 morötter
) Jag passade på att använda den Kinesiska Fem Kryddors-kryddan från Tojaimport och den gjorde mig absolut inte besviken även om den kanske inte riktigt passade in just här med sin blandning av bl a kanel och stjärnanis men så tokigt blev faktiskt inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.