Pannacotta1. Hacka choklad och lägg i en skål. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten. Väg upp grädden i en kastrull, koka upp allt och häll det över den hackade chokladen
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg stång med frö, grädde och socker i en kastrull och koka upp
Efter ganska mycket god kaloririk mat i några dagar ville jag göra en lite fräschare middag. Det blev ostpaj och en favorit, filodegspaj med spenat och ost
Imorse åt vi sådan här yoghurtpannacotta till frukost. Yoghurtpannacotta med pepparkakskryddor och kanelstekta äpplen, 4 port. Yoghurtpannacotta med pepparkakskryddor och kanelstekta äpplen, 4 port 3 gelatinblad 4 dl turkisk yoghurt
PORTIONER. 6Ingredienser2 dl mild yoghurt (3%)3 gelatinblad1/2 vaniljstång2 dl vispgrädde2 dl mjölk1 dl sockermynta till garneringRabarberkompott500 g rabarber1 dl socker1 kanelstång1/2 dl vattenfärskpressad juice av 1 citronGör så här
. Testade att göra egen pannacotta för första gången igår till efterrätt och det blev väldigt lyckat. Dock kunde jag ju (som vanligt) inte köra på den klassiska utan gjorde en yoghurtvariant som blev superkrämig och god, plus lite syrligare än sådan som är gjort på endast grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.