Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Smörj en brödform och häll ned lite skalade sesamfrön, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Det finns tusen olika varianter på brödet med olika mjölsorter, nötter, frön, torkad och färsk frukt, siraper, sylter… Det värsta är bara att brödet är minst lika god som en sockerkaka och är svårt att sluta äta
Rör ihop yoghurt, sirap och lingonsylt och blanda noggrant med mjölblandningen. Smörj och bröa (jag tog grahamsmjöl) en avlång form 1 1/2 liter och lägg i degen med hjälp av en slickepott och jämna till ytan lite. 1 dl krossade linfrön. 1 dl solrosfrön
Här smaksatte jag brödet med gurkmeja, spiskummin, persilja samt chiliflingor. Mall sesam, linfrö och solroskärnor till ett “mjöl” och blanda med mandelmjöl samt gurkmeja, spiskummin, fiberhusk, salt och bakpulver
Det receptet har jag experimenterat med ett par gånger och äntligen lyckats få till på ett bra sätt. Grunden för brödet är lika, medan fyllningarna är olika
Det tyckte dock inte övriga familjemedlemmar så vi får väl se hur det experimentet faller ut. Täck eventuellt över brödet med aluminiumfolie mot slutet
Jag tycker hösten är rätt vacker men jag kan inte sticka under stolen med att sommaren är bästa årstiden, jag gillar värmen solen och de ljusa dagarna och kvällarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.