Wienerstänger är den klassiska småkakan med hallonsylt och glasyr som alltid går hem till fikat. Toppa med lite glasyr och njut av en enkel men supergod kaka
Fyll skåran med sylt. Efter en titt i skafferiet så fick det bli wienerstänger. Jag är ute på en kompis land och som vanligt när jag är ledig blir suget efter att baka enormt då jag har massor av tid över
Det brukar bli mer marmelad med bröd än tvärtom om man säger så. Jag är inte jätteförtjust i att äta aprikoser som de är, men jag älskar aprikosmarmelad och kan avverka en burk på nolltid
Marmeladen blev riktigt god och smakade underbart på en rostad macka med lite ost. Jag kikade runt lite på nätet och efter en stund hittade jag ett recept på aprikosmarmelad hos Söta saker som jag bestämde mig för att pröva
Till att börja med behövs. Börja med att skär aprikoserna i små bitar och lägg den i en bunke. Börja med att fördela de blötlagda aprikoserna, jag körde ett par varv med stavmixern
Vare sig det är kalas, finfika med gäster eller något gott till kaffet så finns dessa alltid med. Wienerstänger och chokladkakor är mina favoritkakor som är ett måste på fikabordet
Koka upp frukten tillsammans med vinet, vaniljstången, kärnorna och koka till mosig konsistens. Denna marmelad är jättegod på en rostad brödskiva eller som tillbehör till ostbrickan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.