Birgittas wienerstänger
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 175 g strösocker
  • 11 ägg
  • 1220 g vetemjöl
  • 12 g bakpulver (0,5 tsk)
  • 1 sylt
  • 11 dl florsocker
  • 11 msk vatten
  • 1125 g smör 75 g strösocker 1 ägg 220 g vetemjöl 2 g bakpulver (0,5 tsk) sylt
  • 1 Glasyr1 dl florsocker 1 msk vattenBlanda smör, socker, ägg, mjöl och bakpulver till en smidig deg, arbeta inte för mycket. Rulla ut till längder på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till lite och gör ett dike i mitten av längderna. Spritsa eller lägg i sylt i diket. Grädda ljust i 220 grader eller varmluft 175 grader. Blanda samman florsocker och vatten och lägg på glasyr. Dela kakorna i lagom små storlekar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.