1125 g
smör 75 g strösocker 1 ägg 220 g vetemjöl 2 g bakpulver (0,5 tsk) sylt
1 Glasyr1
dl florsocker 1 msk vattenBlanda smör, socker, ägg, mjöl och bakpulver till en smidig deg, arbeta inte för mycket. Rulla ut till längder på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till lite och gör ett dike i mitten av längderna. Spritsa eller lägg i sylt i diket. Grädda ljust i 220 grader eller varmluft 175 grader. Blanda samman florsocker och vatten och lägg på glasyr. Dela kakorna i lagom små storlekar.
Wienerstänger är den klassiska småkakan med hallonsylt och glasyr som alltid går hem till fikat. Fördelen med wienerstänger är de är så himla lätta att baka men att de ändå smakar så himla mycket
Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning
Efter en titt i skafferiet så fick det bli wienerstänger. Jag är ute på en kompis land och som vanligt när jag är ledig blir suget efter att baka enormt då jag har massor av tid över
Nästa gång jag är hos mormor ska jag minsann fråga henne efter hennes bästa recept… Dessa wienerstänger som jag gjorde häromdagen är redan slut och de med aprikosmarmelad var faktiskt de mest omtyckta
Samtidigt som jag fick en massa äpplen så fick jag även 1 kg Västeråsgurka av min arbetskamrat. Kände mej väääldigt huslig där jag stod och kokade äppelmos och la in min egen gurka
Wienerstänger och chokladkakor är mina favoritkakor som är ett måste på fikabordet. 30 st wienerstänger (dubbla måtten om du vill ha fler). Relaterade 30 st wienerstänger (dubbla måtten om du vill ha fler)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.