Panerad torskmed parmesanpotatismos ochfänkålssalladmed grapefrukt. Hetta upp rikligt med smör i en panna och stek på mellanvärme så att torsken får fin stekyta men utan att bli torr i mitten
Blanda senap med grädden och häll över fisken. salt och nymalen vitpeppar. Rätten kan göras med färsk eller fryst torskfilé - om du använder ett fryst block låter du fisken halvtina först
Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
Jag lagade en fiskrätt medtorsk, bacon och broccoli. Salta och peppra torsken. Blanda samman creme fraichen, grädden, senapen, baconen, gräslöken och smaka av med salt och citronpeppar
koka torsk tillsammans med salladslök, haricot verts, morot och tomat tills allt är genomkokt. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Idag gjorde jag torsk i ugn med smak av tomat och purjolök till middag. Mat som går snabbt och smidigt att laga och som sköter sig självt i ugnen är alltid bra tycker jag
Lägg i torsk, dill och citronskal. Krydda med peppar och resterande salt. Det här var något nytt, något gott och något utan en massa ingredienser som ”blir över”
Torskfiléerna som kokas direkt i grytan blir riktigt flikiga och fina. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix
Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och citronpeppar. I eftermiddags körde jag och hämtade barnen lite tidigare från fritids, och sen fick de följa med mig till jobbet de sista två timmarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.