Vit choklad och blåbär. Sån grymt god kladdkaka. Rör ägg och socker lätt med en ballongvisp. Den måste sätta sig över natten i kylen för att få den sega konsistensen som en kladdkaka ska ha
Strö över blåbären. Blåbär. Smält smöret. Vispa sockret och äggen pösigt. Ha i mjöl och vaniljsocker. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter
Vi åt den tillsammans med grädde som vispats med lite blåbär och florsocker. 250 g vit choklad200 g smör4 ägg2,5 dl socker 2,5 dl mjöl (jag bakade med glutenfri mjölmix och då behövdes lite mer, ca 3-3,5 dl)2 dl blåbärSmält smöret och chokladen. /Mathilda 250 g vit choklad. 2,5 dl socker 2,5 dl mjöl (jag bakade med glutenfri mjölmix och då behövdes lite mer, ca 3-3,5 dl)
Rör ägg och socker lätt med en ballongvisp. Smält smöret och smält ner chokladen, häll detta i äggblandningen tillsammans med vetemjöl och vaniljsocker
Vitkladdkakamed bär som smakar vit choklad. Vispa socker och ägg med en handvisp, det ska inte vispas pösigt och vitt, bara rör om lite hastigt tills de blandas ihop väl
Jag hittade en kladdkakamed lemon curd och vit choklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Servera gärna med hallon. Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Häll upp i en form, som är 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper. 250 g vit choklad
Underbar krämig kladdkakamedvit choklad, kokos och citron. Känn med en sticka, den ska vara kladdig. Täck kakan med aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.