För tre år sedan bjöd jag på Nipple Dreams, för två år sedan bjöd jag på lingonpannacotta medvit choklad, och förra året fick en fräsch rödbetssmoothie stå för det rosa oktoberinslaget
I slutet av augusti när det var varmare och soligare än nu fyllde min svärmor år och till hennes kalas gjorde jag två tårtor som bestod av vit chokladkladdkaka, grädde, ananasbitar ochfärska jordgubbar
Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt lite socker i taget under vispning. Ett perfekt sätt att fira allt detta är dessa söta små marängbakelser, fyllda med lemon curd, hallon ochgrädde, dekorerad medfärskabär
Fyll den enkelt medgräddeochbär, kanske ringla över lite kolasås eller lite smält vit choklad. Äggvitorna ska vispas till hårt skum, gärna med maskin, och därefter ska hälften av sockret arbetas in
Först en marängbotten, sen jordgubbsmousse medvit choklad, därefter vispad gräddeochfärskabär. Blanda socker, vaniljsocker och maizena och tillsätt lite i taget under fortsatt vispning, och vispa en bra stund tills det blir ett tjockt, vittoch pösigt, nästan klistrigt äggskum
Vispa gräddenoch spritsa i en lagom stor gräddblomma i formarna och toppar medfärskabär. De här mördegsformarna åt vi som efterrätt på vår kräftmiddag i söndags och de blir sådär goda och spröda med mycket vaniljsmak
Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vit choklad. Toppa medfärskabäroch florsocker. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader och baka i mitten av ugnen ca 10 minuter. 100 g vit choklad. 200 g färskabär, t ex blåbäroch hallon
Värm en stekpanna på medelstark värme med lite kokosnötsoja. Lägg en klick yoghurt och lite bär på en pannkaka, lägg en pannkaka till ovanpå, ringla överlite honung och servera
Det här är en frosting man kan äta med sked, och den går med all säkerhet att lägga i en skål, toppa medfärskabäroch kanske en smulad kaka och så har ni världens bästa efterrätt
Servera gärna medgräddeochfärskabär. Servera gärna med vispad gräddeochbär. Vispa ihop ägg, gräddeoch mjölk med en visp och blanda de torra ingredienserna i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.