Belgiska våfflor med grädde, lönnsirap och färska bär
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 12 msk strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 1 en nypa salt
  • 16 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
  • 11 dl apelsinjuice
  • 11 dl rapsolja
  • 12 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy
  • 12 msk florsocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1 färska bär
  • 1 lönnsirap
  • 1 Belgiska våfflor7 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker en nypa salt 6 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk 1 dl apelsinjuice 1 dl rapsolja
  • 1 Tillbehör2 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy 2 msk florsocker 2 tsk vaniljsocker färska bär lönnsirapSikta ner vetemjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa sedan ner lite mjölk, apelsinjuice och olja i taget, gärna med en ballongvisp. När du har en slät smet utan klumpar är det bara att grädda dina våfflor i ett hett belgiskt våffeljärn. Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Servera grädden till våfflorna tillsammans med färska bär och lönnsirap.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.