1 Belgiska
våfflor7 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker en nypa salt 6 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk 1 dl apelsinjuice 1 dl rapsolja
1 Tillbehör2
dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy 2 msk florsocker 2 tsk vaniljsocker färska bär lönnsirapSikta ner vetemjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa sedan ner lite mjölk, apelsinjuice och olja i taget, gärna med en ballongvisp. När du har en slät smet utan klumpar är det bara att grädda dina våfflor i ett hett belgiskt våffeljärn. Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Servera grädden till våfflorna tillsammans med färska bär och lönnsirap.
Grädda våfflorna gyllenbruna. Klassisk våffla med en klick lättvispad grädde ochfärska hallon♥. Vispa mjölk, vetemjöl, ägg och bakpulver till en slät smet
Först en marängbotten, sen jordgubbsmousse med vit choklad, därefter vispad grädde ochfärskabär. Skiva jordgubbarna och lägg i en rostfri kastrull tillsammans med socker och Limoncello eller pressad limesaft
Vispa grädden och spritsa i en lagom stor gräddblomma i formarna och toppar medfärskabär. De här mördegsformarna åt vi som efterrätt på vår kräftmiddag i söndags och de blir sådär goda och spröda med mycket vaniljsmak
Värm en stekpanna på medelstark värme med lite kokosnötsoja. Lägg en klick yoghurt och lite bär på en pannkaka, lägg en pannkaka till ovanpå, ringla överlite honung och servera
Det här är en frosting man kan äta med sked, och den går med all säkerhet att lägga i en skål, toppa medfärskabäroch kanske en smulad kaka och så har ni världens bästa efterrätt
Våffloroch äggröra häromsistens, och nu plättar. Mat inom citationstecken eftersom jag inte anser att plättar är mat, men vi har ju mängder med rykande färska ägg som vi plockat och fått av Pia och Conny och Diesel gillar inte ägg
Servera gärna med grädde ochfärskabär. Servera gärna med vispad grädde ochbär. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk med en visp och blanda de torra ingredienserna i en bunke
Toppa med valfria färskabär Gluten- och sockerfri chokladtårta medfärskabär. Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
Toppa gröten med rostade nötter, bäroch skivad banan. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.