Skölj purjo och selleri. Koka upp och skumma, även om det inte blir så mycket skum. 1 liten purjo. Har du som jag lite svårt att välja på kycklinghyllan
Plan C framträder ur den desperata mammahjärnans dunkla vrår. Och arbetsintervjuer. Ungefär tre timmar innan fikat skulle börja insåg jag att det inte skulle bli något med det lilla projektet
Pensla siliconformar med olja. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem till clementin blandningen. Låt stelna i rumstemperatur i cirka 5 timmar eller över natten
Vispa upp ett ägg och pensla schnitzlarna på båda sidor. En tanke så här dagarna före jul är att inte köpa julmat av tradition utan istället utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
Här kommer ännu ett recept från Mette Ankarloos Medelhavsmat för svenska kök. den finns i en mängd olika varianter, men jag (eller snarare vi ) råkar givetvis tycka att just den här kombinationen av ingredienser är godast
Ha i tomat purè, vinet och buljongen och rör försiktigt runt (köttet behöver inte brynas). Nej, jag har inte ätit min gjutjärnsgryta, men däremot innehållet
Häromdagen lade jag äppelklyftor (ytterligare ett bra sätt att ta tillvara trädgårdens äpplen), klyftad lök, kryddörter från landet, burkonserverade körbärstomater och färska tomater i en form tillsammans med lokalproducerad viltfalu - det blev rena delikatessmåltiden
) Men nu skall den få stå i skänken och vänta fram till dess det blir vinter. Till lunch i dag lagade jag en enkel räkpaj från ett recept ur boken 6 kilo på 6 veckor av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.