1 pastavatten1.
Koka pastan i saltat vatten tills al dente. 2. Mortla eller mal under tiden pepparkornen och rosta dem och finstrimlad vitlök i olja och smör på medeltemperatur tills vitlöken börja få lite färg3. Slå på ca 4 dl av pastavattnet när pastan nästan kokt färdigt och vattnet har mycket stärkelse i sig. Tillsätt hälften av osten och rör ut till en sås. 4. Tillsätt pastan och resten av osten och fortsätt röra och skaka på stekpannan tills såsen har lagt sig runt varje pasta-sträng. 5. Servera genast med lite mer svartpeppar på toppen och eventuellt ytterligare lite riven ost.
Lägg upp pastan på ett stort fat och toppa medparmesanost och ännu mer nymald svartpeppar. Ta upp vitlöksklyftan från stekpannan, lägg nerpastan när den är sådär lagom al dente OCH SPARA PASTAVATTNET
Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick översen jag gjordedeexotiska plankorna mendet går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha denvegetarisk
Toppa tallrikarna med bacon och grovhackad persilja. Låt puttra på svag värme tills osten smält. 400 g tagliatelle. 1200 g blåmögelost. 13 dl grädde. 12-3 schalottenlökar. 11 knippepersilja. 1svartpepparKokapastan. 1Finhacka och bryn schalottenlöken i olivolja. 1Tillsätt grädde och smula i osten. 1Tillsätt hackad färsk persilja och smaka av medsvartpeppar. 1Skär bacon i små bitar och knaperstekden. 1Blanda nersåsen i pastan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.