Cacio e pepe, pasta med ost
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • pasta, t ex linguini, pici eller spagetti
  • 1 vitlök, stor
  • 1 hela svartpepparkorn
  • 1 smör
  • 1 olivolja
  • 1 peccorino romano
  • 1 pastavatten1. Koka pastan i saltat vatten tills al dente. 2. Mortla eller mal under tiden pepparkornen och rosta dem och finstrimlad vitlök i olja och smör på medeltemperatur tills vitlöken börja få lite färg3. Slå på ca 4 dl av pastavattnet när pastan nästan kokt färdigt och vattnet har mycket stärkelse i sig. Tillsätt hälften av osten och rör ut till en sås. 4. Tillsätt pastan och resten av osten och fortsätt röra och skaka på stekpannan tills såsen har lagt sig runt varje pasta-sträng. 5. Servera genast med lite mer svartpeppar på toppen och eventuellt ytterligare lite riven ost. 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.