Jag började med att göra min rub som denna gång bestod av (alla mått är ungefärliga)
2 msk
flingsalt (gärna rökt)
2 msk
ungersk paprika, denna gång använde jag den söta varianten.
1-2 msk
spiskummin
1 msk
oregano, idag använde jag Mexikansk oregano (ja det är faktiskt kryddan oregano och inte det som går att röka)
2 tsk
Lökpulver
2 tsk
vitlökspulver
1 tsk
kanel
peppar
0.5 tsk
kryddpeppar (det är ju faktiskt vinter)
En fantastisk sås är ju ett måste till goda ribs.
Jag gör den på
En halv lök av normal storlek (finhackad)
3 blekselleri
stänger, kvistar eller vad det nu kallas (finhackad)
Sautera (fancy ord för att stek på låg värme) i ca 10 minuter i 2-3 msk osaltat smör.
Jag vet inte om jag inbillar mig men jag har fått för mig att osaltat för gör det lättare att kontrollera sältan i såsen och att smaken blir fylligare.
När sellerin och löken är klar så blandar du i
1 cup
ketchup
2 msk
lime saft.
2 msk
socker.
2 msk
äpplecider vinäger.
1 msk
Worcestershire sås (googlade stavningen)
1 tsk
senapspulver för att den ska bli tjock å go.
Det första man behöver är en grill med lock (typ Weber) så att man kan grilla med indirekt värme. Helst ska man kunna kontrollera luftflödet med ställbara ventiler och ha koll på rökens temperatur med en termometer
Jag älskar revben - Ribs. En av mina absoluta favoriter. Det ska vara riktigt kladdigt och gott. Fingrarna och munnen ska vara flottiga, då vet jag att jag har lyckats och att det har smakat fantastiskt bra
Därför var det givietvis dags för juliga cakepops med lite vintertema. Cakepops är ju bara så roligt att göra, speciellt kring högtider eftersom jag då kan dekorera dem lite extra utifrån just den högtiden
I torsdags när jag flög hem till Sverige (well, Kastrup) passade vi på att besöka Emporia-gallerian vid Hyllie när mamma och pappa hämtade mig från tåget
Ingredienser Portioner. 4 ca 2 kg spareribs (tunna revbensspjäll) 1 1/2 msk salt ca 7 1/2 dl barbequesås (se länk nedan) ca 2 1/2 dl vatten rivet skal av 1 apelsin (väl rengjort) ev ca 1 1/2 tsk chiliflakes Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag köpte tjocka revbensspjäll på mitt favorit ställe, MatDax som jag tror att jag har nämnt tidigare hehe, och i söndags om någonsin var det en ritkigt bra dag för muddy ribs
Här kommer en uppvägning av raw fooden jag lagt ut på sistone - sticky ribs. Bara att gnaga loss. Vilket Olof också gjorde, när han åt upp alla de här revbenen SJÄLV
Grill köttet i ugn på 200° i cirka 30 minuter. Blanda ihop ingredienser till såsen i en kastrull and småkoka i cirka 10 minuter eller tills alla smaker är väl blandade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.