kg rostbifflock/picanha med fettkappa. Börja med pebresåsen. Mixa vitlök, koriander, chilepeppar, citronsaft och olivolja i en matberedare med vass kniv
Köttet – picanhan, hamnade på grillen och betedde sig precis som jag ville. Sofia och Eyvind var förbi Hötorget och jag kunde inte låta bli att höra om de hade lust att titta förbi Latinamerikanska livsmedel för en rejäl bit picanha
När grillen är varm lägg hela picanhan på grillen och salta med grovt salt. Vid servering skiva picanhan och servera tillsammans med grönsallad och chimichurri
Jag är en flitig besökare på forumet Matforum och där har det på senaste tiden diskuterats Picanha, en styckdel som på svenska kallas för rostbiffslock och som kommer med en rejäl fettkappa
Jag hade tänkt köpa årets trendstyckdetalj dvs flankstek, nu hittade jag inte det på Willys i Åkersberga däremot hittade jag Picanha, "Brasilianarnas favoritkött"
Picanha är en brasiliansk styckningsdetalj på kött. Picanha (uttalas. Picanha har något kraftigare fibrer än till exempel entrecote eller ryggbiff, vilket ger den mer smak
Vi valde deras två mest populära kötträtter vilka var naco och picanha som serveras med pommes och två olika såser och salt som man kan använda vid stekningen
Sist men inte sist testade jag att göra en hel bit av den brasilianska styckdetaljen Picanha. Det finns några styckdetaljer som är lite svårare att hitta här i Sverige som alla borde pröva
Blanda salt, vitt vin, gul lök, vitlök, peppar, rosmarin, koriander, basilika, citron och paprikapulver i en återförslutbar plastpåse och lägg i picanhan
Picanha. Picanhaköttet kommer ursprungligen från Brasilien som för övrigt uttalas pick-ahn-ja och är en styckdetalj som sitter under rostbiffen om jag fattat det hela korrekt
Maddzan Lindblad 2 st picanha , à 540 gram, eller flankstek. TIPS. Vill du så kan du marinera köttet några timmar innan med en skvätt soja, en skvätt olivolja, en pressad vitlöksklyfta, färska, hackade örter och salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.