En del sjötunga Walewska-puritaner vill kanske stena mig. Tillbaka i feskekörka]Elin berättar för fiskhandlaren att hon har fått fel fisk varpå fiskhandlaren på bred göteborgska informerar om att det är bara att gratulera eftersom hon fick 800 gram Sjötungafilé istället. Ingredienser (6 - 8 portioner)800 gram Sjötunga2 dl vitt vin (torrt)0,5 dl vattenen halv gul lök3-4 msk flytande fiskfond 1 msk saft av pressad citron30 gram smör4-5 dl vispgrädde50 gram smörSalt & Vitpeppar1 krm CayennepepparPommes Duchesse12 stycken medelstora mjöliga potatisar75-100 gram smör2 äggulorSalt & VitpepparGarnering500 gram skalade räkor10 skogschampinjonhattarGör så här1. 800 gram Sjötunga
filé av sjötunga. 1. Salta och peppra fiskfiléerna, rulla ihop till rullar och lägg i en låg panna. Häll över fiskbuljong, vin och citronsaft, täck med folie och sjud i 10 min
En klassiker som aldrig kan bli fel. Inte för inte som den kallas drottningen av fiskrätter. Inte så svår att göra och alldeles sagolikt god tycker jag
Koka potatisen och häll av vattnet. Pressa potatisen och arbeta sedan in smör, äggulor och kryddor. Spritsa ut moset på kanterna av ett stort eldfast fat, gärna medans det fortfarande är varmt
Jag kommer ihåg en efterrätt som var vanlig på 70 och 80-talet, konserverade päronhalvor som ugnsbakades med after eight, helt okej men man måste kunna göra något roligare än det med päron
När sjötungan vänds, lägg en skiva rå potatis under stjärten så att inte den delen blir överstekt. när det tystnat, lägg i sjötungan och stek på medelvärme i cirka 4 minuter på varje sida
RECEPT - VANILJ- & VINKOKTA PÄRON med VANILJSEMIFREDDO. & Vinkokta Päron. & Vinkokta Päron. När glassen har ca 1 timma kvar i frysen gör du dina vanilj- och vinkokta päron
Till efterrätt bjöd jag vinkokta rabarber med vit chokladkräm och rostade havreflingor. Vinkokta rabarber med vit chokladkräm och rostade havreflingor- recept 10 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.