Dessa vinbärsrutor är otroligt smidiga att göra, smeten slängs ihop på bara några minuter och resultatet med den mjuka kakan, de syrliga bären och det knäckiga täcket på toppen blir bara så gott
Smuldeg200 g smör 210 g rörsocker [2,5 dl] 240 g vetemjöl [4 dl] 150 g mandelmjöl [3 dl] 5 g bakpulver [1 tsk] 55 g ägg [1 st] 5 g kardemumma, grovmalen [1 tsk]
Vinbärsrutormed kolatopping. En mjuk och pajliknande kaka med bärfyllning, denna gång av vinbär. För att lyxa till det och göra det lite juligare så ringlade jag kolasås över dem på slutet, det passar ju så jäkla bra ihop med vinbären
Men, men ibland får man besök med kort varsel, och den här kakan är så lättgjord att man faktiskt kan göra en kort, kort paus i trädgårdshänget och sno ihop den
Efter en hel del funderingar kring hur mycket en liten passionsfrukt rimligen kan få kosta och överväganden om hur jag skulle kunna få till något annat med lite syra i så landade hela projektet i dom här supergoda vinbärsrutornamed maräng
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölk och vatten. Bred ut smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper som är 30x40 cm
Hyvla kallt margarin med osthyvel över bären. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjölet. Bred ut smeten i en långpanna och fördela vinbären ovanpå
Rör ihop socker och de 4 äggen. Tillsätt smält smör, mjöl och vaniljsocker. Rör ihop (vispa ej). Häll smeten i en smord långpanna, strö över röda vinbär och flagadmandel ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.