Anledningen var att smaksatte årets vinbärsgelé med bl a kanel och kryddnejlikor. Trots att det är långt kvar till jul så spred sig en julstämning i köket häromkvällen
Så jag har plockat massor av vinbär de senaste dagarna och av en del av dem blev det vinbärsgelé. När jag började koka vinbären så insåg jag att den doften var så mycket sommar för mig, det hör till at det kokas just vinbärsgelé här i köket i huset på landet vid den här tiden på året
Just nu jobbar jag hårt med att försöka att ta hand om vad vi kan skörda från trädgården. De röda vinbären var det hög tid att plocka av om inte fåglarna skulle hinna ha brakfest på alltsammans
Idag fortsätter jag röda vinbärstemat och slänger in ett recept på röda vinbärsgelé. I vår familj är vi väldigt förtjusta i vinbärsgelé och vi äter det istället för lingonsylt till t
1 kg vinbär = 2 liter vinbär. Rensa bären, men de behöver inte repas. Vattenmängden är bara ca. Har det varit torrt innan bären plockas behövs det mer vatten
så tänkte jag snitsigt, enkelt och förbannat snyggt slänga ihop lite vinbärsgelé. Som jag tidigare nämnt så plockades det vinbär i veckan och för att förbereda sig inför den kommande mathösten med grytor, stekar, brun och gräddsås mm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.