Lite PT-Fiabröd-feelingBakade bröd i söndags med inspiration och originalrecept härifrån. ) Häll i en brödform med bakplåtspapper i (så att brödet inte fastnar)
Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll ner smeten i formen. Varför klä formen med bakpapper. Man kan ju smörja formen med smör om man vill men vem vill diska mer än nödvändigt
Blanda ihop med de övriga torra ingredienser i en bunke. 25 gram chiafrön (har du inte det kan du öka på sesam eller linfrödelen med motsvarande vikt). 25 gram chiafrön (har du inte det kan du öka på sesam eller linfrödelen med motsvarande vikt)
) Smörj en brödform med lite olja. ) Smörj en brödform med lite olja. Supergott och enkelt filmjölksbröd(1 limpa)olja att smörja formen med5 dl grahamsmjöl1 dl vetekross3/4 dl havrekli1 tsk bikarbonat3/4 dl mörk sirap2 dl filmjölk2 dl yoghurthavregryn1
Lycka till medbrödbaket. Hör av dig på mailen, Lana så kommer kryddorna till dig med posten. Igår blev det brödbak igen, variation på gammalt tema om man säger så
Inte värt att öppna ugnsluckorna i onödan, så vi nöjer oss med att spana in genom glaset. Dagens brödbak genomförs som en liten skola i surdegsbrödbakning där Bagarbertan är instruktör till Vedugnsägarinnan som får göra alla moment
Min favvo är att äta dem med smör och lite kaviar. Koka 1 dl vete- eller rågkross med 4 dl vatten i 15 minuter. 1 dl vete- eller rågkross med 4 dl vatten i 15 minuter Häll i 1 liter vatten och temperera till 37 grader, häll det sedan över
Så överaska den du tycker om med nybakat bröd redan idag. Min mans favorit är den med parmesanost. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö överflingsalt och eventuellt annan smaksättning (se variationer)
Jag hör till dem som sällan köper mjukt bröd, och när jag gör det blir jag oftast besviken. Önskar att jag hade orken att bara eget bröd, men de flesta recept verkar väldigt krångliga
Stjälp upp i en limpform med bakplåtspapper. Pynta med frön på ovansidan. Valnötsbröd1 limpa4 dl solrosfrön2 dl fibrex2 dl valnötter2 dl pofiber4 msk fiberhusk2 tsk bakpulver2 tsk salt8 ägg100 gram färskost4 msk vatten(eventuellt 1 msk honung om man vill)Mixa solrosfrön och fibrex med en stavmixer eller i en matberedare tills det blir ett halvgrovt mjöl
Nu märks det verkligen att hösten är på plats, trädens färger har ändrats och vissa är helt avklädda (träden alltså), det mörknar snabbare och därmed har cykelljusen har plockats fram, det är kyligare och Håkan cyklar i långa byxor och har därmed lagt shortsen på hyllan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.