Vispa ihop ägg , grädde med salt, peppar och sambal olek. Passa på att njuta även mitt i veckan. Fixa en grön sallad med lite grövre grönsaker såsom kanske lite riven vitkål, tomater och hackad selleri
Det är viktigt att lyxa till det även på vardagar. Igår lyxade vi till det rejält (eller jag, eftersom det är jag som bestämmer/stödhandlar/lagar maten)
Med extra tillsatta kryddor som chili och grukmeja, med vitlök och örter får vi en rätt som får fart på blodcirkulationen, stimulerar ämnesomsättningen och verkar inflammationsdämpande
I onsdags hade vi gäster på middag. Passade på att baka lite muffins till kaffet. Eftersom en i sällskapet är allergisk mot mjölk och vår son mot ägg så blev de helt mjölk & äggfria
Efter en provsmakning, på sorter från min trädgård och några butiksäpplen, där utseende, doft, smak och konsistens bedömdes drog vipå oss förklädena för att ta köket i besittning
I bakgrunden ses även inlagd rödlök, som måste var ett av de bästa tillbehören - till allt. Berra och jag som hade kläder kvar efter att vi varit på en maskerad för ett par år sedan, kunde helt enkelt inte låta bli att fullkomligt ryckas med och bestämde oss för att skoja lite med värdparet
I dag bjuder vipå ett klassiskt grytrecept där den ena huvudingrediensen har riktigt gamla anor. Visserligen så har vi pillat lite i i ingrediensprotokollet och haft i en del porter och en del svagdricka, mest för att det fanns svagdricka över från glöggbryggeriet i december
Det blev en stor laddning så nu har vi ett tag framöver. Bakning på en onsdag. Det var tomt i frysen idag och jag kände inte för köpebröd så jag och Rickard hjälptes åt att baka stekpannebröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.