Med extra tillsatta kryddor som chili och grukmeja, med vitlök och örter får vi en rätt som får fart på blodcirkulationen, stimulerar ämnesomsättningen och verkar inflammationsdämpande
I onsdags hade vi gäster på middag. Passade på att baka lite muffins till kaffet. Eftersom en i sällskapet är allergisk mot mjölk och vår son mot ägg så blev de helt mjölk & äggfria
Efter en provsmakning, på sorter från min trädgård och några butiksäpplen, där utseende, doft, smak och konsistens bedömdes drog vipå oss förklädena för att ta köket i besittning
I bakgrunden ses även inlagd rödlök, som måste var ett av de bästa tillbehören - till allt. Berra och jag som hade kläder kvar efter att vi varit på en maskerad för ett par år sedan, kunde helt enkelt inte låta bli att fullkomligt ryckas med och bestämde oss för att skoja lite med värdparet
I dag bjuder vipå ett klassiskt grytrecept där den ena huvudingrediensen har riktigt gamla anor. Visserligen så har vi pillat lite i i ingrediensprotokollet och haft i en del porter och en del svagdricka, mest för att det fanns svagdricka över från glöggbryggeriet i december
Skeda upp på de färdiga pannacottorna, garnera med hela hallon och gärna en kvist citronmeliss. Men lägg till ett lager med mjölkchokladpannacotta och servera dem båda som ett dekadent överflöd toppat med en simpel men ack så läckert bombastisk hallonspegel och vips har du vår nyårsdessert
Tänkte ni kanske ville se vad vi åt på Halloween. Dessa har blivit favoriter bland våra gäster och de var ett år vi gjorde monsterpajer istället men då fick vi nästan utskällning eftersom de förväntat sig våra goda piroger
På fälten utanför byn vimlar det av vilt. Rådjur och vildsvinnaturligtvis, men också dovhjortar. Men jag lovar att lägga ut en bild på dem när jag lyckats
Såklart så kom vipå, när vi packade in i bilen, att vi hade glömt saffran. Men nu var hon piggare iallafall så vi tog en sväng ut till Kungens kurva och köpte en massa gottis till Bill-killen
Vi använder ett trangiakök att laga varm mat på och oftast blir det röror av något slag eftersom det är enklast att röra ihop alla ingredienser då man bara kan värma ett kärl åt gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.