Till midsommar bakade jag kanelbullar efter recept av Jan Hedh ochViktors cafe, då jag för en tid sedan köpte boken Gofika, som är skriven som en hyllning till den svenska fika kulturen
Helgkänslan infann sig redan vid lunchtid i fredags då jag och ett gäng andra trevliga, roliga och härliga matbloggare bjöds på en tävlingsmeny på temat “Genom djupa hav och gröna skogar” beståendes av fem härliga rätter skapade av Fazer Culinary Team som ska tävla i Olympiade der Köche i Erfurt, Tyskland i oktober
Jag bad om ett specifikt recept, ochvips så kom det en drös med recept på mms… såå himla bra. Nu ska du INTE vispa ihop detta utan rör om försiktigt tills det är en smidig smet som sitter ihop
Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
Tärna vitkålenoch bryn den i smör i stekpannan. ) Receptet är visserligen taget från Per Morbergs bok husmanskost, men mängden på kryddningen är vår egen, vi tog mer än det som står i receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.